Onderhoud

Aanhangwagens en trailers

Aanhangwagenbedrijf Stikvoort Avada voert onderhoud en reparaties uit aan alle soorten aanhangwagens en trailers. Wij beschikken over een goed geoutilleerde werkplaats compleet met remmentestbank en richtbank. Een verplichte APK keuring voor aanhangwagens bestaat nog niet in Nederland. Zodra deze APK keuring verplicht wordt zult u hiervoor bij ons terecht kunnen. Een goed alternatief op dit moment is de BOVAG onderhoudsbeurt.

Goed onderhoud is van belang voor uw aanhangwagen/trailer en voor de verkeersveiligheid. Bij intensief gebruik van de aanhangwagen is het verstandig, en aan te raden, jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Voor de lopende garanties, V.C.A. bepalingen of ISO 9000 bepalingen is het soms zelfs verplicht om het onderhoud eenmaal per jaar uit te laten voeren. Gebruikt u de aanhangwagen/trailer incidenteel dan kan onderhoud eens in de twee jaar soms volstaan. Overleg kan uiteraard met onze vakmensen.

Het onderhoud word uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide vakmensen welke zich Bovag keurmeester mogen noemen. Mochten zij tijdens het onderhoud onverwachte defecten constateren, dan zullen zij altijd eerst contact met u opnemen. De aanhangwagens/trailers welke voor onderhoud zijn geweest ontvangen, na het onderhoud, een Bovag onderhoudsrapport + Bovag sticker. Samen dienen zij als bewijs van goed onderhoud.

Voor alle voorkomende reparaties bent u bij Stikvoort Avada aan het juiste adres. Of dat nou een lampje vervangen is of het vervangen van de complete bodem. Wij voeren het voor u uit.

Caravans en Campers

Aanhangwagenbedrijf Stikvoort Avada voert onderhoud en reparaties uit aan alle soorten caravans en vouwwagens. Wij beschikken over een goed geoutilleerde werkplaats compleet met remmentestbank en richtbank. Een verplichte APK keuring voor caravans of vouwwagens bestaat nog niet in Nederland. Zodra deze APK keuring verplicht wordt zult u hiervoor bij ons terecht kunnen. Een goed alternatief op dit moment is de BOVAG onderhoudsbeurt of de Bovag onderstelbeurt.

Goed onderhoud is van belang voor uw caravan/vouwwagen en voor de verkeersveiligheid. Bij intensief gebruik is het verstandig en aan te raden, jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hiermee vergroot u de levensduur. Voor de lopende garanties is het soms zelfs verplicht om het onderhoud eenmaal per jaar uit te laten voeren. Bij incidenteel gebruik (bijvoorbeeld alleen in de zomervakantie) kunt u eens in de twee jaar kiezen voor de Bovag onderhoudsbeurt. In de tussenliggende jaren kunt u dan een Bovag onderstelbeurt laten uitvoeren. Deze is vergelijkbaar met een ‘kleine beurt’ voor uw auto. Overleg over welk onderhoud u het best kunt laten uitvoeren kan uiteraard met onze vakmensen.

Het onderhoud word uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide vakmensen welke zich Bovag keurmeester mogen noemen. Mochten zij tijdens het onderhoud onverwachte defecten constateren, dan zullen zij altijd eerst contact met u opnemen. De caravans/vouwwagens welke voor onderhoud zijn geweest ontvangen, na het onderhoud, een Bovag onderhouds- of onderstelrapport + Bovag sticker. Samen dienen zij als bewijs van goed onderhoud.

Na het onderhoud voeren wij een remmentest uit. Tijdens een remmentest wordt uw caravan/vouwwagen op de aandrijfrollen geplaatst en de koppeling wordt gekoppeld aan de remsimulator. Na de remmentest ontvangt u een uitdraai met de remwaarden.

U kunt ook bij ons terecht voor alle voorkomende reparaties. Of dat nou een lampje vervangen is of het vervangen van de remmerij. Wij voeren het voor u uit.